Fiets zoekt groen

29 juni

Fiets een mooie route op zaterdag 3 juli 2021 

Fiets zoekt groen

Tijdens ‘Fiets zoekt Groen’ kun je een kijkje nemen bij de bijzondere, groene projecten in de Duin- en Bollenstreek via een mooie fietsroute. Er zijn in totaal 23 locaties om te bezoeken. Je kunt zelf je route uitstippelen en bepalen welke plekken jij tijdens je fietstocht wilt bezichtigen.

Laat je inspireren en stel je vragen aan gepassioneerde groenliefhebbers. Doe ideeën op voor je eigen tuin en stop tussendoor voor een groene wandeling of een hapje en drankje.

Lekker leven

Meer groen in het dorp verbetert het milieu, helpt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft koelte in warme periodes. Daarnaast zorgt het contact met de natuur voor meer geluk en verbinding met elkaar. 

Alle tuinen groen

Fiets zoekt groen is een onderdeel van de campagne ‘Alle tuinen groen’. Onder de vlag ‘Alle tuinen groen’ organiseren de gemeenten in de Duin - Bollenstreek verschillende acties zoals: Tuinambassadeurs, workshop ‘Tuinieren en tegel eruit’, NK-tegelwippen, Steenbreek, Winactie tuinpakket, Win- en inkoopactie regentonnen, Duurzame fietsroute, Groenmarkt. De campagne maakt inwoners bewust van de invloed die zij met groen hebben op hun omgeving. 

Krachten bundelen

De Bollenstreekgemeenten werken binnen de campagne ‘Alle tuinen groen’ samen met het Instituut voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), NME De Groene Bol, Lisse Duurzaam, tuinambassadeurs, lokale tuincentra, lokale groene initiatieven en De Groene Uitdaging. 

Ga naar het begin