Fiets- en voetgangerstunnel onder de N208 bij Lisse

3 juni

De N208 is een drukke weg

Fietstunnel

Dagelijks maken zo’n 12.500 gemotoriseerde voertuigen en 1000 fietsers gebruik van de rotonde waar de Stationsweg naar de Keukenhofdreef de N208 kruist. Voor fietsers is het vaak een lastige oversteek, omdat ze 2 rijstroken moeten passeren.  

Daarom heeft de provincie Zuid-Holland (PZH) samen met de gemeente Lisse en de Keukenhof onderzocht of op provinciaal grondgebied een fiets- en voetgangerstunnel kan worden aangelegd onder de N208, van de Stationsweg naar de Keukenhofdreef. Dit blijkt mogelijk te zijn. Momenteel bespreekt PZH de plannen voor een tunnel met de directe omgeving.

Betere verkeersveiligheid en doorstroming

Met een fiets- en voetgangerstunnel neemt de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers van en naar Lisse en de Keukenhof toe. Ook voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel is de tunnel straks goed toegankelijk. Bovendien zal het verkeer op de N208 beter doorstromen. 

Planning

In 2020 en begin 2021 liet PZH vooronderzoeken uitvoeren naar de haalbaarheid van het aanleggen van een fiets- en voetgangerstunnel. De plannen zijn vastgelegd in een voorlopig ontwerp dat in het tweede/derde kwartaal van 2021 met de omwonenden wordt besproken. Zij worden hiervoor benaderd door PZH. Daarna wordt een definitief ontwerp opgesteld en kunnen de voorbereidingen starten. Naar verwachting start de bouw van de tunnel na 1 juni 2022.

Wil je meer weten over dit project?

Meer informatie vind je op de website van de provincie Zuid-Holland.
 

Ga naar het begin