Ga naar de inhoud

Energieke verenigingsdag in Lisse

15 november

Verenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan ons dorp

Verenigingsdag Lisse

Energieke verenigingsdag in Lisse

Ruim honderdzestig deelnemers waren maandagavond samen in theater Floralis om de eerste Lissese verenigingsdag bij te wonen. De deelnemers waren afkomstig van sport- en cultuurverenigingen en levensbeschouwelijke organisaties en maatschappelijke instellingen. “Het was een geweldige avond waaruit veel energie voortkwam”, aldus wethouder Riet Austie van Lisse. “Verenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan ons dorp en dat willen we graag versterken.”

 

Boeiend en bloeiend  

Na een kort welkomstwoord van wethouder Austie, een gastoptreden van Anneke van Zanen, voorzitter van de NOC/NSF, en een kort gesprek met drie bestuurders van verenigingen en stichtingen, gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over twee hoofdvragen: hoe houden we het verenigingsleven in Lisse samen boeiend en bloeiend?

De uitkomsten van dit gesprek wordt vastgelegd in een verslag dat onder de aandacht wordt gebracht van het gemeentebestuur.
 

Vraag en aanbod

De avond bood ook ruimte om vraag en aanbod van verenigingen en bij elkaar te brengen. De “beurs” leverde een interessante uitkomsten op en draagt mogelijk bij aan nieuwe vormen van samenwerking tussen verenigingen in de toekomst. “Een topavond”, aldus een van de bestuurders van een vereniging. “En nog leuk en nuttig ook.”

“Het is fijn, maar ook nodig als verenigingen en andere partijen verder kijken dan hun eigen doelstelling”, aldus wethouder Austie. “We moeten samen aan de slag en onze energie gebruiken om ons dorp aantrekkelijk en sociaal te houden. Deze avond was daarvoor een geweldig begin.”

Ga naar het begin