Ga naar de inhoud

Drie woningbouwplannen een stap verder

11 mei

Na het besluit beginnen we met het bouwen van extra woningen

We hebben besloten om drie woningbouwplannen voor te leggen aan de gemeenteraad. Na het besluit beginnen we met het bouwen van extra woningen.

 

Schoolstraat 5-11

In de Schoolstraat 5-11 is het mogelijk om 33 koopappartementen met parkeerplaats te bouwen. Het plan voor een appartementengebouw sluit aan bij de woonvisie van Lisse. In totaal worden er 12 middeldure koopwoningen en 21 dure koopappartementen gebouwd. Voor de 12 middeldure koopwoningen kunnen starters in aanmerking komen voor een gemeentelijke starterslening. De gemeenteraad besluit op 25 mei over het plan.

 

Heereweg 245-249

Eind vorig jaar had het college van Lisse besloten om het ontwerpbestemmingsplan voor woningen aan de Heereweg 245-249 ter inzage te leggen. Voor de bouw gaan we uit van maximaal 15 koopappartementen. Bij tenminste vier van de appartementen komen kopers in aanmerking voor een starterslening. De benodigde parkeerplaatsen worden op eigen terrein gemaakt. Over dit plan wordt ook een definitief besluit genomen in de gemeenteraad van 25 mei.

 

Laan van Rijckevorsel 2-4

Begin dit jaar had het college van Lisse een besluit genomen over het plan voor woningen aan de Laan van Rijckevorsel 2-4. In totaal zijn er 28 huurappartementen met een huisartsenpraktijk en parkeerplaats mogelijk. Het plan bestaat uit zeven huurappartementen in het sociale segment, 16 huurappartementen in het middeldure en vijf in het dure huursegment. De verouderde en deels leegstaande bedrijfspanden op het terrein worden gesloopt. De gemeenteraad besluit op 15 juni over het plan.

 

Goede balans woningmarkt

Wethouder Jolanda Langeveld: "Ik ben erg blij met deze drie woningbouwplannen. Zo geven we samen met de initiatiefnemers antwoord op de grote vraag naar extra woningen." In de gemeente willen we een goed evenwicht in de typen woningen in het dorp. Dat betekent dat we moeten kijken naar de behoefte van huur én koop. Voor zowel jonge als oudere inwoners. We kiezen voor duurzame woningen, in hoog- en laagbouw. Door te bouwen ontstaat er meer ruimte voor doorstroming. Inwoners die kleiner willen wonen, laten vaak woonruimte achter voor gezinnen. Deze zorgen op hun beurt dat er woningen voor starters vrijkomen.

Ga naar het begin