Wie verdienen de Vrijwilligersprijs en de Jeugdprijs?

7 oktober

Tot 15 november kun je Lissese vrijwilligers voordragen voor de jaarlijkse vrijwilligersprijzen.

vrouw leest oudere dame voor

Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari. Daarnaast kunnen gedurende het jaar waarderingsspelden worden uitgereikt bij bijzondere gelegenheden, zoals een jubileum of afscheid.

De gemeente Lisse waardeert de inzet van de vele vrijwilligers die actief zijn in Lisse. Zij dragen enorm bij aan het bloeiende verenigingsleven en vele jaarlijks terugkerende evenementen. Het college stelde daarom onlangs de Regeling Waardering Vrijwilligers Lisse 2019 vast. Deze vervangt de oude regeling. In de nieuwe regeling staat duidelijker beschreven waar een een vrijwilliger aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een waardering.

Bekijk een filmpje over de vrijwilligersprijzen: Hierin zie je vrijwilliger Simon van Dijk die vorig jaar de vrijwilligersprijs won.

Iemand voordragen

Je kan iemand voordragen voor de vrijwilligersprijs of waarderingsspeld.

Maar een formulier aanvragen en zo schriftelijk iemand voordragen kan ook. Een formulier aanvragen kan telefonisch via 14 0252.

Over de vrijwilligersprijzen

Vrijwilligersprijzen zijn vooral voor mensen en groepen die zich langdurig en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Voor de individuele vrijwilligersprijs komen personen in aanmerking die al tien jaar vrijwilligerswerk doen bij minimaal twee verenigingen of initiatieven. Voor de groepsprijs is dat ongeveer drie jaar. Ook personen of groepen die nog niet zo lang vrijwilligerswerk doen, maar zich op een unieke manier inzetten voor Lisse mag je voordragen voor de vrijwilligersprijzen. Voor jongeren tot 18 jaar is er de jeugdprijs, bedoeld als aanmoedigingsprijs.

Over de waarderingsspeld

Waarderingsspelden zijn voor mensen die zich veel en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Denk aan personen die minimaal vijf jaar vrijwilligerswerk doen.

Ga naar het begin