Stuitergras in Lisse!

11 december

Wethouder Jeanet van der Laan nam op dinsdag 10 december deze trampolines op gras in gebruik door zelf een paar sprongen te wagen.

Lekker buiten bewegen op Stuitergras

Kids en sportievelingen kunnen vanaf vandaag ‘stuiteren’ aan het Van Heemskerkplein. Lisse heeft sinds dinsdag 10 december namelijk Stuitergras: 11 fitnesstrampolines die eruitzien als gras. Wethouder Jeanet van der Laan nam ze in gebruik door zelf een paar sprongen te wagen. Onder leiding van buurtsportcoach Giselle Slotboom sprongen ook leerlingen van de Tweemaster mee.

Bedacht door een oud-Lisser

Oud-Lisser Bas Warmerdam bedacht deze nieuwe vorm van bewegen in de buitenruimte. Hij won met dit idee een StartUp challenge van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lisse heeft samen met de gemeenten Bergeijk en Krimpenerwaard de primeur. Het Stuitergras is in deze drie gemeenten bij wijze van proef aangelegd.

Sporten, bewegen en spelen in Lisse

De wethouder is daar erg blij mee: “Dit sluit heel mooi aan bij onze ambities uit het ‘Meerjarenprogramma sporten, bewegen en spelen. We zetten onder meer in op preventie; door al jong te beginnen met bewegen kun je gezondheidsproblemen op latere leeftijd voorkomen. Om dit goed van de grond te krijgen, hebben we een JOGG-regisseur aangesteld. Dat is Alexandra Dik. Zij gaat een plan van aanpak maken om een gezonde leefstijl bij kinderen te bevorderen. Het eerste project is Drink Water en start in de week van de gezonde jeugd van 16 t/m 20 maart 2020.’

Ga naar het begin