Sporten, bewegen en spelen

2 augustus

Onze 3 ambities zijn: Een leven lang bewegen, een sportieve basis voor de jeugd en sporten, bewegen, spelen in de openbare ruimte.

sportformateur Arnoud Willemstijn en wethouder Jeanet van der Laan

Sportformateur start in Lisse


Het doel is dat iedereen, van jong tot oud, kan meedoen aan sporten en bewegen, van ouderen, statushouders tot inwoners met een kleine beurs. Na het vaststellen van het ‘Meerjarenprogramma sporten, bewegen en spelen in Lisse’ gaan we aan de slag met een sportformateur: Arnoud Willemstijn. Hij gaat met lokale partijen samenwerken om onze ambities voor sporten, bewegen en spelen waar te maken. De sportformateur brengt partijen in kaart en brengt ze bij elkaar, zodat ze elkaar kunnen versterken.

Samen naar een lokaal akkoord


De lokale partijen die graag partner willen zijn maken samen met de sportformateur een plan. Bij de Rijksoverheid is het mogelijk om voor dit plan een budget te krijgen van €20.000,- per jaar voor de komende drie jaar. Lisse sluit hiermee aan bij het Nationaal Sportakkoord dat landelijk is afgesloten met de VNG, VSG, bonden en andere partners. De financiering van de sportformateur komt vanuit de Rijksoverheid.

Ook geïnteresseerd in deelname?


Bent u een partij die nog niet aangesloten is bij het Meerjarenprogramma en wilt u bijdragen aan de ambities en doelstellingen van dit plan? Stuur dan een e-mail naar gemeente@lisse.nl ter attentie van Ivo van der Kwast.

Ga naar het begin