Parkeerplaats voor deelauto’s in Bondstraat

21 november

De eerste parkeerplek voor deelauto’s is een feit. Op de parkeerplaats aan de Bondstraat is een vaste plek gereserveerd.

deelauto

Het initiatief voor de parkeerplek komt van inwoner Martin van Blitterswijk. Hij wilde zijn tweede auto ter beschikking stellen aan andere Lissers. Op 20 november onthulden wethouders Jolanda Langeveld en Jeanet van der Laan samen met Van Blitterswijk het bord van de parkeerplaats.

Ontgrendelen met smartphone
Van Blitterswijk is aangesloten bij platform MyWheels. Wie de auto wil gebruiken, kan zich aanmelden via de website of app van deze organisatie. Na reservering en betaling kunnen gebruikers met hun smartphone de auto ontgrendelen en vervolgens gebruiken.

Ruimte besparen
Wethouder Langeveld van mobiliteit sprak haar waardering uit voor het initiatief. “Door het delen van auto’s hebben we minder parkeerplekken nodig. Dit bespaart ruimte en komt de leefbaarheid in een buurt ten goede.” Ook wethouder van der Laan is enthousiast: “Mooi om te zien dat steeds meer mensen kiezen voor delen in plaats van bezit. Vanuit het Energieakkoord stimuleren we het gebruik van deelauto’s dan ook. Bovendien rijdt deze auto hoofdzakelijk op groen gas.”

Ga naar het begin