Opening Kindercampus Joseph

28 maart

Kindercampus Joseph aan de Achterweg officieel geopend!

[Foto: Hans Geerlings]
[Foto: Hans Geerlings]

Op donderdag 21 maart is de Kindercampus Joseph aan de Achterweg officieel geopend door wethouder van onderwijs Jeanet van der Laan, oud wethouder van onderwijs Adri de Roon en oud directeur van de Josephschool Ces Oosterveer. Vergezeld door een grote hoeveelheid confetti werd het lint voor de ingang van het schoolgebouw doorgeknipt en konden de aanwezigen het schoolgebouw van binnen bekijken. Wethouder en tevens oud leerling van de Josephschool Jeanet van der Laan heeft alle betrokken partijen gefeliciteerd met de opening van het moderne en duurzame schoolgebouw.
 

Één gedeelde visie

De Kindercampus Joseph is een coproductie van Sophia Scholen, SKOL Kinderopvang en de Gemeente Lisse. Binnen een jaar na de eerste paal is de bouw van het nieuwe schoolgebouw afgerond en in gebruik genomen door de leerlingen en docenten van de Josephschool en SKOL. De Kindercampus biedt plaats aan kinderen van 0 tot 13 jaar vanuit één gedeelde visie op onderwijs en ontwikkeling. Op het buitenterrein zijn voor de leerlingen van de Josephschool en kinderen van de kinderopvang verschillende speeltoestellen gerealiseerd. Ook is er tot tevredenheid van omwonenden een uitgebreide parkeervoorziening aangelegd met 44 parkeerplaatsen.
 

Feestelijk programma

De leerlingen van de Josephschool hadden een feestelijk en energiek programma voorbereid van zang, dans, muziek en zelfs een turnoptreden. Tussen de festiviteiten door was er tijd voor de aanwezige ouders, omwonenden en betrokkenen om te worden rondgeleid door leerlingen van de Josephschool. Dit leverde veel positieve reacties op van de aanwezige ouders, omwonenden, en andere betrokkenen. Vooral de ruime en lichte opzet van de school werd hierbij genoemd alsmede de ruime lokalen. Het schoolgebouw is ingedeeld in clusters van de groepen 1/2, 3/4, 5/6, en 7/8. Elk van deze clusters heeft een eigen kleur en een leerplein waar kan worden samengewerkt door leerlingen uit verschillende groepen. Daarnaast beschikt de school ook over een bibliotheek en een gymzaal voor de jongste leerlingen.

Tijdens de opening werd door alle uitvoerende partijen die het schoolgebouw gerealiseerd hebben een waardecheque van €3.150,- overhandigd aan Monique van Steijn, directrice van de Josephschool. Ter herinnering aan deze feestelijke middag werd tenslotte door Ces Oosterveer een plakkaat binnen het schoolgebouw onthuld. Voor de leerlingen, docenten en alle andere betrokkenen een middag om nooit meer te vergeten.  

Meer foto's op https://www.blikoplisse.nl/item/4635-josephschool-officieel-geopend-foto-s-en-filmpje.

Ga naar het begin