Nieuwste editie Kleine Kroniek uit

21 november

De nieuwste editie van de Kleine Kroniek van Lisse is uit. Dinsdagmiddag 20 november overhandigde auteur Arie in ’t Veld het eerste exemplaar aan oud-wethouder van cultuur Adri de Roon.

Nu zijn ook de jaren van 1980 tot 1989 in Lisse vastgelegd.

 

In ’t Veld deed twee jaar lang onderzoek in de archieven van de gemeente Lisse. Ook interviewde hij belangrijke spelers uit die tijd en raadpleegde hij kranten. Al deze informatie bundelde hij in een prachtig boek. “Een belangrijk onderwerp dat in die jaren speelde, was de sloop van het gemeentehuis,” vertelt de schrijver. “Dat hield de gemoederen aardig bezig. Je vindt hierover dan ook veel terug in mijn boek.”


Vierde editie

Opdrachtgever van het boek is de gemeente Lisse. Oud-wethouder De Roon bedacht het concept voor de boeken en gaf In ’t Veld de opdracht. Inmiddels is dit alweer de vierde Kleine Kroniek. De jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig zijn nu beschreven.

Veertiger jaren

Tijdens de overhandiging spraken huidig wethouder van cultuur Jeanet van der Laan en de auteur af dat het nu tijd is om de veertiger jaren te beschrijven. “Ik vind het belangrijk om juist die verhalen nu vast te gaan leggen”, aldus In ‘t Veld. “Nu zijn er nog mensen die er over kunnen vertellen. En het zijn bijzondere jaren in én vlak na de oorlog.”

De nieuwste editie van de Kleine Kroniek van Lisse is verkrijgbaar bij Grimbergen Boeken, Heereweg 237.

Ga naar het begin