Nieuwe laadpaal op Laan van Rijckevorsel

26 juli

De laadpaal is geplaatst dankzij een aanvraag van een inwoner, in samenwerking met de gemeente en Allego. Wil je ook een laadpaal in de wijk?

De nieuwe openbare laadpaal is op 25 juli geopend door wethouder Kees van der Zwet en Martijn Olbertz van Allego. Begin dit jaar is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Allego. Wethouder Van der Zwet: ‘Wij zetten hiermee een volgende stap rond duurzaamheid.’

 

Elektrisch rijden in Lisse

Steeds meer automobilisten in Lisse kiezen voor een hybride of volledig elektrische auto. Ook het wagenpark van de gemeente bestaat deels al uit elektrische voertuigen. Om elektrisch rijden voor inwoners toegankelijker te maken is er een nieuw beleid voor de plaatsing en exploitatie van elektrische oplaadpunten. 


Weg vrij voor meer aanvragen

In sommige wijken is de parkeerdruk hoog. Toch is het belangrijk ruimte te vinden voor laadpalen. Voor Lisse zijn mogelijke locaties voor meer laadpalen in kaart gebracht. Inmiddels ontvingen wij al een aantal aanvragen van inwoners die niet op hun eigen erf kunnen parkeren en laden. 


Ook een laadpaal in de wijk?

Het uitgangspunt is dat Lissers parkeren en laden op eigen terrein. Wanneer dat niet mogelijk is, kunt u via de website van Allego een openbare laadpaal aanvragen. 

De aanvraag en de plaatsing zijn gratis voor inwoners. Allego plaatst de palen op hun kosten en verdient dit terug doordat er wordt betaald voor het laden. Allego en de gemeente toetsen samen de aanvraag en kijken zorgvuldig of en waar ze de laadpaal vervolgens plaatsen. 

De laadpaal wordt dus niet altijd voor de eigen voordeur geplaatst. De bedoeling is dat de laadpaal binnen een straal van 250 meter van het aanvraagadres komt.


Meer informatie

Lees meer over het aanvragen van een laadpaal

Ga naar het begin