Nieuwe huur- en koopwoningen voor Lisse

9 januari

De komende jaren bouwt Lisse verder aan woningen voor haar inwoners.

Zo komen er op de locatie van de oude St. Josephschool zes vrijstaande woningen bij. En in de nieuwe woonwijk verrijst een appartementencomplex met circa 70 sociale huurappartementen en 40 eengezinswoningen. Zo wil Lisse voor meerdere doelgroepen woningen bouwen. 

Duurzame woningen

De St. Josephschool is verhuisd naar een splinternieuwe locatie aan de Achterweg. Op de locatie van de oude St. Josephschool ziet de gemeente Lisse graag zes vrijstaande woningen, passend bij de omgeving. Verder is duurzaamheid van groot belang; energiezuinige woningen, hergebruik van materialen, elektrische laadgelegenheden en ruime aandacht voor groen en milieu. Meer over deze woningen: project Lindehof.

Meer sociale huurappartementen

De gemeente Lisse, Woonstichting Stek en VOF De Waterkanten hebben nieuwe afspraken gemaakt voor de laatste fase van De Waterkanten in Lisse. In plaats van twee woontorens en vrijstaande woningen komt er dadelijk één woontoren met circa 70 sociale huurappartementen en 40 eengezinswoningen. In een eerder voorstel was nog sprake van 56 sociale huurappartementen, maar door inspanningen van de drie partners is het aantal sociale huurappartementen verhoogd. Hiermee gaat een belangrijke wens van de gemeente en veel van haar inwoners in vervulling.

Jeanet van der Laan, wethouder Lisse: ‘Ik ben blij dat we tot een nieuw programma zijn gekomen. Maatschappelijk verantwoord bouwen is blijkbaar mogelijk. Stek en VOF De Waterkanten zijn betrouwbare partners gebleken. Uiteindelijk bouwen we nu meer sociale huurwoningen dan eerder de bedoeling was.’ 

Ga naar het begin