Geslaagde Dag van de Mantelzorg

14 november

Mantelzorgers uit Lisse in het zonnetje gezet

avond voor mantelzorgers

Zaterdag 10 november was de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden mantelzorgers – mensen die intensief en/of langdurig zorgen voor een naaste - in het zonnetje gezet.

In Hillegom kwamen zo’n 70 mantelzorgers uit Lisse en Hillegom bijeen voor een dag met theater, uitwisseling van ervaringen en workshops. De Dag vond plaats in de sfeervolle zaal van het gebouw van de Stichting Cultuurbeleving in Hillegom.

Na een korte introductie door directeur Gesmar Pruijs van Welzijnskompas trapten de wethouders Fred van Trigt en Jolanda Langeveld af. Zij spraken hun waardering en respect voor de mantelzorgers uit en riepen de mantelzorgers op hun signalen over wat zij nodig hebben als mantelzorger door te geven aan de gemeente en Welzijnskompas.

De mantelzorgers konden genieten van een herkenbaar cabaretoptreden van ‘mantelzorger van het jaar’ Katrien en medespelers, waarna zij in gesprek gingen over situaties waarin zij zich als mantelzorgers wel of niet gehoord voelden. Na een heerlijke lunch volgde het middagprogramma met diverse workshops, Na een geslaagde en ontspannen dag gingen de mantelzorgers naar huis met een leuke goodiebag.

Ga naar het begin