Gemeente start partnership voor gezonde leefstijl jongeren

24 juli

Lisse sluit zich aan bij de landelijke beweging Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Jaap de Wit(JOGG) en wethouder Jeanet van der Laan
Jaap de Wit(JOGG) en wethouder Jeanet van der Laan

Lokale organisaties zullen zich samen met de JOGG-regisseur inzetten om jongeren gezond te kunnen laten opgroeien.

Een gemakkelijke keuze en toegankelijk voor iedereen

Een van de ambities uit het ‘Meerjarenprogramma sporten, bewegen en spelen in Lisse’ is een sportieve basis voor de jeugd. Door aan te sluiten bij JOGG wil de gemeente Lisse hier invulling aan geven. ‘Een gezonde keuze moet een makkelijke keuze zijn. Sporten, bewegen en spelen moeten toegankelijk zijn voor iedereen’ aldus wethouder v.d. Laan. 

Samenwerking met lokale partners

Om dit te kunnen waarmaken, gaan lokale partijen met elkaar samenwerken. Daarnaast wordt er samenwerking gezocht met supermarkten en partijen die nog niet zijn aangesloten. Sportformateur, JOGG-regisseur en de lokale partners gaan alvast een plan van aanpak maken. Daarnaast worden er vanaf het nieuwe schooljaar 2019-2020 al verschillende projecten in gang gezet in samenwerking met JOGG. Wethouder Jeanet van der Laan zet in op de basis ‘met het JOGG willen wij dat jongeren een gezonde leefstijl ontwikkelen door te sporten en bewegen, maar ook voeding is een belangrijk onderdeel’.

82% van de Lissese jeugd straks op gezond gewicht

Zowel landelijk als regionaal zijn overgewicht en een gebrek aan beweging een probleem. De doelstelling van de gemeente Lisse is dat 82% van de kinderen op een gezond gewicht zit. In 2017 gold dit volgens de GGD Hollands Midden voor 76% van de kinderen. Dit staat in de Monitoringsrapportage 2018.
 

Ga naar het begin