Eilandraad Bonaire bezoekt gemeente Lisse

7 juni

Op 5 juni vond een bijzondere ontmoeting plaats tussen het Eilandbestuur van Bonaire en het gemeentebestuur van Lisse

bezoek aan Kasteel Keukenhof
[foto: Sven van der Vlugt]

Kennisuitwisseling Nederlandse gemeenten

Een delegatie van eilandbestuurders uit Bonaire bezoekt jaarlijks het VNG congres en sluit de komst naar Nederland af met een bezoek aan een gemeente waarmee ze zich verbonden voelen. Lisse is de tweede gemeente die door de delegatie uit Bonaire werd bezocht. Verbindende factor vormde de betekenis van het toerisme voor de bewoners en de lokale economie.

De eilandraadsleden werden ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis door burgemeester Lies Spruit, het college en een vertegenwoordiging van de gemeenteraad. De gasten en de leden van de raad en het college wisselden ervaringen uit over de inrichting van het politiek bestuur, participatie en over gezondheid, armoede, onderwijs en werkgelegenheid.

Een bezoek aan het Landgoed Keukenhof kon natuurlijk niet ontbreken aan het programma. In het Koetshuis op het Landgoed werden de gasten verwelkomd door Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof. Hij nam de gasten mee in de ontwikkeling en groei van de Keukenhof door de jaren heen. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door kasteel Keukenhof.

Ga naar het begin