College neemt besluit over integraal plan nieuwe Ter Specke-hal

5 maart

Het college van Lisse heeft vrijdag 22 februari besloten tot een integraal plan voor de vervanging van de verouderde Ter Specke-hal.

Dit besluit is op dinsdagmiddag 5 maart bekend gemaakt tijdens het wekelijkse persgesprek van het college.

Compact en multifunctioneel

In februari 2018 gaf de gemeenteraad opdracht voor dit plan. De Ter Specke-hal wordt gebruikt door diverse sportverenigingen in Lisse. Als de raad op 18 april instemt, komt er een compacte, multifunctionele en energieneutrale sportaccommodatie terug aan de Spekkelaan. De oplevering vindt plaats in 2021.

Samen apart

Volgens het integrale plan werkt de gemeente in het ontwerp en tijdens de uitvoering van de bouw nauw samen met FC Lisse. De club wil haar verenigingsgebouw – die aan de huidige hal vastzit - vervangen. In het plan wordt de gemeente Lisse eigenaar van de Ter Specke hal en FC Lisse van het verenigingsgebouw. Zodat er een duidelijke splitsing is in de juridische, financiële en technische aspecten van de accommodaties. Er wordt een verbindend bouwdeel gerealiseerd tussen beide accommodaties. Voor dit bouwdeel dragen de gemeente en FC Lisse gezamenlijk zorg, onder het motto ‘Samen apart’.

Commissievergadering

Het voorstel wordt op woensdag 13 maart en woensdag 10 april besproken in de Commissie Maatschappij en Financiën. Deze vergadering start om 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Heereweg 254. Geïnteresseerden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

 

Ga naar het begin