Burendag 2018

8 augustus

[update] Op 22 september 2018 is het weer Burendag. Een dag waarop mensen samen komen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook de gemeente stelt extra geld ter beschikking

burendag

[update 8 augustus] Het Oranje Fonds steunt de activiteiten met maximaal € 400,-. Voor dit jaar is het gehele budget echter vergeven vanwege de vele aanvragen die het fonds heeft ontvangen. U kunt nog wel een feestpakket aanvragen en inspiratie vinden op de site van het Oranje Fonds www.burendag.nl. Om te stimuleren dat ook in Lisse veel mensen aan Burendag meedoen, stelt de gemeente ook € 400,- per activiteit ter beschikking. Deze bijdrage kunt u nog altijd aanvragen tot 1 september 2018. Met Burendag willen wij, het Oranje Fonds en Douwe Egberts mensen dichter bij elkaar brengen.

Elkaar ontmoeten en leren kennen

Op 21, 22 en 23 september kunnen buren hun goede ideeën uitvoeren. Vorig jaar werd Burendag op 8 plekken in Lisse gevierd. In Lisse werd bijvoorbeeld onder het genot van samen eten de nieuwe buurtbewoners welkom geheten en de plantenbakken opgeknapt. In de wijk poelpolder werd een schoolplein zo gemaakt dat er beter gespeeld kan worden door een net om het voetbalveld te plaatsen.

Aanvraag indienen

U kunt uw activiteit nog wel aanmelden op www.burendag.nl. Klik op ‘Meld je nu aan’ en volg de stappen.
Bij de gemeente kunt u uw aanvraag indienen door het aanvraagformulier Burendag 2018 in te vullen en op te sturen. Dit kan nog tot 1 september 2018.

Vragen?

Voor vragen of voor andere initiatieven die niet binnen de voorwaarden van Burendag vallen, kunt u contact opnemen met de buurtregisseurs Lisse via e-mail: m.vanderweijden@hltsamen.nl 

Ga naar het begin