Aanmelden Lintjesregen 2021

13 mei

Wie verdient er volgens jou een lintje? Geef deze persoon op voor 1 juli 2020

Tijdens de Lintjesregen van vrijdag 24 april jl. kregen 7 inwoners uit Lisse van burgemeester Lies Spruit te horen dat zij een Koninklijke onderscheiding hebben verdiend. Een mooi moment. Ken je ook iemand die je wil voordragen voor de Lintjesregen van 2021? Doe dit dan vóór 1 juli 2020!

 

Wie komt in aanmerking voor een lintje?

Om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding moet iemand aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de samenleving profiteren van het werk van die persoon, is hij of zij een voorbeeld die anderen motiveert en stimuleert én doet hij of zij al gedurende een langere periode intensief, bijzonder werk. Meer informatie hierover is te vinden op de lintjes website.

 

Lintjesregen of lintje op een ander moment

De jaarlijkse toekenning van de Koninklijke onderscheidingen rondom Koningsdag wordt de Lintjesregen genoemd. Je kunt iemand ook voordragen voor uitreiking op een andere dag. Bijvoorbeeld bij een afscheid of jubileum, of een andere bijzondere gebeurtenis die te maken heeft met de activiteiten van de betreffende persoon.

 

Hoe werkt het aanvragen?

Neem voor informatie contact op met de medewerkster Kabinetszaken van de gemeente, via telefoonnummer 14 0252, of mail naar kabinet@hltsamen.nl. De medewerkster kan je in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding.
De voordracht zelf gaat als volgt:

Vul het voorstelformulier in op de website  (www.lintjes.nl/voordragen). Voeg alle gevraagde documenten toe en stuur het compleet naar kabinet@hltsamen.nl.

 

Gewoon voordragen!

Vind je dat het hoog tijd wordt dat iemand een lintje krijgt? Dan zien we jouw aanvraag graag tegemoet. De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Daarom is het belangrijk om de onderscheiding op tijd aan te vragen. Voor de Lintjesregen 2021 moet je aanvraag vóór 1 juli bij ons binnen zijn.

Ga naar het begin