College Lisse en leden gemeenteraad actief bij NLdoet

26 mei

Schoonmaken, timmeren, zagen, schuren, lakken of een straatje leggen: ze zijn van alle markten thuis!

Het college van burgemeester en wethouders van Lisse en vier leden van de gemeenteraad zetten zich ook dit jaar weer in voor NLdoet, de actie van het Oranjefonds om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten. De actie, die normaal halverwege maart plaatsvindt, is vanwegen corona uitgesteld naar 28 en 29 mei.

De college- en raadsleden steken op zaterdagochtend 29 mei allemaal de handen uit de mouwen bij verschillende organisaties.

  • Burgemeester Lies Spruit gaat aan de slag bij Scouting Graaf van Lynden. Zij willen het palenhok diefstal-proof maken en nieuwe palen zagen en lakken.
  • Wethouder Jolanda Langeveld gaat klussen op de manege van Stichting Puntenburg waar de voorjaarsschoonmaak moet gebeuren, maar waar ook een kastenwand in elkaar getimmerd moet worden.
  • De wethouders Kees van der Zwet en Jeffrey van Haaster zijn actief bij Scouting Lisser Kaninefaten. Wie van de twee het grasveld verticuteert en inzaait en wie een deel van het straatwerk opnieuw aanbrengt is nog onduidelijk. Mogelijk helpen ze ook bij het plaatsen van een paal om het verzamelpunt en vluchtroute bij calamiteiten aan te geven.
  • De raadsleden Frank Mélotte (CDA), Jeanette Loos-Trompert (CDA), Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) en  Gabriëlla Eekhout-Saiu (D66) geven de muren van de multifunctionele ruimte in Rustoord Woonzorgcentrum een fleurig opfrissertje en schuren en lakken de buitenmeubels.


Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag via NLdoet of heb je als organisatie een klus te klaren? Kijk dan op de website van MDdoet en meld je aan!


Informatie over veiligheid

Voor het Oranje Fonds gaan gezondheid en veiligheid tijdens NLdoet boven alles. Ook nu houdt de organisatie de situatie nauwlettend in de gaten en weegt zij de diverse belangen tegen elkaar af. Als een klus toch niet op een veilige en verantwoorde manier uitgevoerd kan worden, dan heeft het Oranjefonds organisaties gevraagd de klus te annuleren of te verplaatsen naar een later moment. Ditzelfde geldt voor vrijwilligers; zij kunnen alleen meedoen als het veilig en verantwoord kan.

Ga naar het begin