Ga naar de inhoud

Burgemeester sluit woning na aantreffen drugs

26 april

Burgemeester Spruit sloot op 26 april een woning aan de Ravelstraat voor de duur van 3 maanden

Hier werd door de politie op 25 januari een grote hoeveelheid henneptoppen aangetroffen. Ook vonden agenten spullen waarmee hennep kan worden geteeld. Er wordt daarom vanuit gegaan dat de woning is gebruikt voor het telen van hennep. Hennepkwekerijen zorgen voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Ook bestaat een grotere kans op brand. Daarom heeft de burgemeester stevig ingegrepen.

Mede dankzij binnengekomen anonieme meldingen konden de henneptoppen en de spullen worden opgespoord. Deze meldingen zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. De gemeente en haar partners kunnen het echter niet alleen. Dus heeft u een vermoeden van drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het ons dan. Dit kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit

Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder

Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creƫren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Ga naar het begin