Ga naar de inhoud

Burgemeester Lies Spruit kondigt vertrek als burgemeester aan

30 mei

De procedure voor het vinden van een nieuwe burgemeester kan nu worden opgestart

Burgemeester Lies Spruit vertrekt

Burgemeester Lies Spruit vertelde de gemeenteraad op donderdag 30 mei over haar aanstaande vertrek als burgemeester van Lisse:

“Met veel plezier ben ik vanaf 2012 burgemeester van Lisse. In september 2025 hoop ik  gezond en wel de leeftijd van 70 jaar te bereiken. Op die leeftijd kan je in Nederland geen burgemeester meer zijn. Daarom heb ik de  Commissaris van de Koning laten weten aan het begin van de zomer 2025 te willen stoppen. Dat geeft een nieuwe burgemeester de kans om ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen starten.” De procedure voor het vinden van een nieuwe burgemeester kan nu worden opgestart. Daar is ongeveer een jaar voor nodig.

Burgemeester Lies Spruit laat weten dat het een voorrecht is om burgemeester van Lisse te zijn: “Ik geniet daar nog iedere dag van.  Het is een levendige gemeente met een actieve gemeenschap. Er gebeurt heel veel en is nooit saai. Tot mijn plezier is er veel en goed contact met inwoners en ondernemers. Dat heb ik extra gemerkt tijdens mijn ziekte het afgelopen jaar. Ik wil iedereen bedanken voor alle warme kaartjes, lieve berichtjes en de grote hoeveelheid bossen bloemen. Die steun heeft mij en mijn partner heel erg goed gedaan.” Gelukkig gaat het nu beter met burgemeester Lies Spruit. De behandeling is aangeslagen. Om de kanker onder controle te houden, is blijvende behandeling nodig. De burgemeester heeft haar werk nagenoeg weer geheel hervat en blijft dat doen tot de nieuwe burgemeester is benoemd.

Ga naar het begin