Blik op... Lievelingetjes kinderwarenhuis in coronatijd

11 februari

Blik Op Lisse doet verslag van hoe inwoners en ondernemers in Lisse deze lastige coronatijd tegemoet gaan.

Blik op... Lievelingetjes kinderwarenhuis in coronatijd

Vol enthousiasme openden 2 marketingmamma’s, Kim Willems en Merel Vittali-van Rijn de deuren van Lievelingetjes Kinderwarenhuis aan de Koninginneweg in Lisse. Ze hadden daarvoor allebei een vaste baan en jonge kinderen. De tijdelijke pop-up winkel bleek succesvol en maakte een flinke groei mee...

Een nieuw pand.

De onderhoudskosten van dit toch wel verouderde pand werden echter te hoog en de locatie sloot niet helemaal meer aan bij de wensen, dus was het tijd voor iets nieuws. Kim en Merel : “Soms komen kansen voorbij, voelen ze spannend maar voelt het wel als de juiste! Ondanks de spannende Corona tijd waar we met elkaar in zitten en waar we als Lievelingetjes ook echt last van hebben, zijn we verhuisd.” Positive thinking, juist nu! De winkel verhuisde naar de Kanaalstraat 52A, het oude Leemans pand.

Kim en Merel over hun nieuwe locatie: “Voor de corona wisten we natuurlijk al dat we ons laatste jaar van het huurcontact in gingen. We hadden het er al vaker over gehad dat we meer in de loop moesten gaan zitten om te groeien, want als mensen niet wisten dat we er zaten dan kwamen ze ook niet langs. En we willen ook de dagjes mensen en toeristen graag ontvangen. Dus dan sta je voor de keuze na een pittig jaar: wat gaan we doen? Weer 5 jaar blijven zitten voelde niet als de juiste optie, want we willen groeien en een gezond bedrijf neerzetten en we voelden beide sterk dat we in het oude pand dat niet meer goed konden realiseren. We hebben ons echt ook nog even afgevraagd of we überhaupt in die onzekere tijd door moesten gaan. Maar dat was kort, want onze ziel en zaligheid zit in Lievelingetjes. We hebben zo hard gebouwd aan Lievelingetjes dat wil je niet zomaar achterlaten, ook al is de toekomst onzeker en had de eerste coronaperiode zijn sporen achtergelaten. We hebben beiden 3 kinderen, dus slapeloze nachten zijn ons bekend, maar van dit gezamenlijk "kindje" hebben we ook heel wat nachten wakker van gelegen! Maar we hebben toen de knoop door was gehakt geen seconde meer getwijfeld en zijn heel blij met de nieuwe plek. Ook in deze tijd is het fijn dat je wat centraler zit en mensen buiten op straat ziet wandelen, dat zorgt toch een beetje voor een positief gevoel. We zijn ook heel blij dat we nu zulke fijne buren hebben, we steunen elkaar en dat is zeker in deze tijd zo fijn. Samen met Feel your Web, Lisskids en Lemon Hill brengen we bestellingen rond en het is fijn om elkaar te kunnen helpen. De winkel is erg mooi geworden en dat geeft ons iedere dag een oppepper.”

Het concept

Bij Lievelingetjes kinderwarenhuis koopt u online of in de fysieke winkel bijzonder kinderspeelgoed, kinderboeken en kinderkameraccessoires. Het is de unieke mix die Lievelingetjes echt bijzonder maakt, want naast een online winkel heeft Lievelingetjes ook een stenen Concept store in Lisse met speelhoek waar de kids lekker kunnen spelen terwijl de ouders winkelen. Kim en Merel vertellen: “Ons concept bestaat uit 3 belangrijke delen: winkel, horeca en webshop. Een webshop is eigenlijk een tweede winkel. Om die succesvol te krijgen moet je heel veel tijd en geld investeren, het is lastig om tegen de "grote" jongens op te boksen. De fysieke winkel en het horecastuk zijn de belangrijkste onderdelen van Lievelingetjes. We missen nu de horeca al sinds maart en ook de verjaardagen een feestjes worden al een jaar veel minder of kleiner gevierd dus dat merken we. De webshop kan helaas de zogenoemde kar niet trekken. Maar we blijven onze schouders eronder zetten. En met een beetje humor kom je ver. We grappen wel eens "het waren 3 fantastische weken!" en dan lachen we en gaan we weer door met het uitwerken van nieuwe ideeën, want we geven niet op, we komen hier doorheen! Onze gedachten staan niet stil en we hebben altijd wel een nieuw idee dat ons in een positieve mindset brengt. We proberen op alle manieren onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Je kunt met ons bellen, mailen, appen, videobellen, je kan je bestelling ophalen of we bezorgen vanaf 15 euro gratis aan huis (in Lisse en de omliggende dorpen: Lisserbroek, Hillegom, Sassenheim, Voorhout, Warmond, Noordwijkerhout en Nieuw Vennep). Voor iedereen die daar buiten woont sturen het we het met liefde per post op. We merken dat er nu vooral veel knutselspullen, spelletjes en puzzels besteld worden. Voor de eigen kinderen, als extra entertainment nu iedereen zoveel thuis zit, maar toch ook nog wel cadeaus. Ondanks dat verjaardagen minder gevierd worden, zijn er gelukkig ook mensen die toch een cadeautje bij de jarige job of de pasgeboren baby aan de deur langs brengen. We kunnen dit ook rechtstreeks voor de klant regelen, voor 1 euro doen we er een leuke kaart bij, waar we de persoonlijke boodschap van de klant op zetten. We ontzorgen de klant graag in deze tijd!”

Leuke acties

Kim en Merel proberen iedere keer weer met leuke acties te komen. Dat kan een kortingsactie zijn, maar ook andere dingen. Zo gaven ze toen de horeca nog open was iedere zaterdag en in de schoolvakanties knutselworkshops. Die hebben ze nu tijdens de schoolvakanties omgebogen naar complete knutselpakketten voor thuis. Tijdens de herfst- en kerstvakantie kwamen daar al heel veel leuke reacties op zoals "zo hoeven we jullie iets minder te missen".

Kim en Merel: “En we hebben nu een nieuwe actie bedacht! De goede doelen actie waarbij we kinderen gaan helpen! In Nederland zijn er helaas (te) veel kinderen die het thuis financieel zwaar hebben, waardoor er niet altijd ruimte is voor nieuw speelgoed of cadeautjes. Tweedehands is natuurlijk ook prima, maar er gaat toch niets boven een krakend vers nieuw boekje, het eerste streepje met je nieuwe kleurpotloden of een mooi spel dat nog helemaal onbeschadigd is. Door de lock down hebben we het op dit moment zelf ook niet makkelijk maar tegelijkertijd beseffen we dat er mensen zijn die het financieel nog veel zwaarder hebben.” Lievelingetjes Warenhuis gaat speelgoed doneren aan kinderen uit deze gezinnen. Zij hebben zelf al het een en ander verzameld om te schenken, maar ze willen zoveel mogelijk kinderen blij maken. Dat kan door een geldbedrag naar keuze te doneren.

Doneren 

Kim en Merel zullen ter waarde van het ingezamelde bedrag nog meer leuk speelgoed, knutselspullen, spellen en kinderboeken doneren aan het goede doel. Als goed doel denken ze aan de voedselbank of Stichting het vergeten kind. Ideeën voor andere goede doelen horen Kim en Merel ook graag. Misschien kent iemand wel een gezin dat het momenteel goed kan gebruiken.

Kim en Merel: “Met deze actie worden niet alleen de kinderen gesteund maar ook wij, want eerlijk is eerlijk: ook wij hebben het pittig. Al bijna een heel jaar missen we inkomsten uit het horecagedeelte en nu de winkel ook nog dicht is zijn we afhankelijk van online bestellingen en de overheidssteun en dat is slechts een druppel op die welbekende gloeiende plaat. We moeten, net als iedereen, deze storm uitzitten en dat is heel zwaar maar zal ons gaan lukken! Wij kunnen niet wachten, maar we denken dat ook heel veel klanten blij zijn als we weer helemaal open zijn met de tearoom en winkel. Lekker met de kinderen even wat drinken en spelen. Zelfs van kleine peuter-klantjes horen we dat ze ons missen! Dat doet ons goed. Eigenlijk is dat voor nu onze toekomst droom: weer kleine en grote mensen een gezellige plek bieden waar ze relaxt kunnen zitten en kunnen snuffelen tussen al dat het mooie speelgoed.

Met dank aan Merel Vittali-van Rijn & Kim Willems - Lievelingetjes Kinderwarenhuis
Foto: Arja Luijk 

Ga naar het begin