Blik op... Wol en Zo

17 februari

Blik Op Lisse doet verslag van hoe inwoners en ondernemers in Lisse deze lastige coronatijd tegemoet gaan.

Winkel Wol en zo

Lidwien van Eijk is een begrip in de Duin- en Bollenstreek.... Zij biedt haar klanten een ruime keuze op het gebied van handwerken: wol, stoffen, borduren, fournituren, enz. Ook als u vragen hebt kunt u altijd bij haar terecht. Lidwien: ”We doen het graag even voor of leggen uit hoe het moet.”

Lidwien vervolgt: “Sinds bijna 13 jaar ben ik eigenaar van Wol en Zo en eigenlijk vind ik alles leuk om te doen: kleding maken voor mezelf, breien en haken. Het is allemaal leuk om te doen en heel rustgevend.” Dat doet Lidwien vanaf eind 2018 in haar winkel aan de Berkhoutlaan 1A. Daarvoor zat Wol en Zo ruim 10 jaar in een pand aan de Heereweg. Wat dat betreft is de winkel alleen ‘het bochie’ omgegaan en nog steeds tegenover de Xenos. Lidwien: “Voordat ik voor mezelf begon heb ik. 7 jaar voor de vorige eigenaar gewerkt en daarvoor allerlei baantjes via uitzendbureaus gewerkt.”

Coronaproof toch verkopen

Helaas is ook Wol en zo vanwege corona vanaf 15 december gesloten. Lidwien: “Toen Corona begon kreeg ik het heel druk, omdat iedereen toch meer thuis moest blijven en daarom bezigheden voor thuis gingen zoeken. Mensen die nog nooit gehaakt of gebreid hadden zijn dat gaan leren, het borduren werd weer opgepakt en er werden ook meer stoffen verkocht om kleding te maken of te quilten.” Lidwien wilde haar klanten wel van dienst blijven zijn. Als klanten iets nodig hebben kan je Lidwien bellen of mailen en zorgt zij er voor dat de bestelling bezorgd wordt. Lidwien: “Sinds het begin van de lockdown heb ik via Facebook en Instagram bekend gemaakt dat we bestellingen gratis thuis bezorgen en regelmatig patronen en materialen laten zien. Ik ben iedere dag in de winkel aanwezig geweest om telefoontjes en mails te beantwoorden en bestellingen klaar te maken.” Vanzelfsprekend zijn er bij Wol en zo corona maatregelen getroffen. Lidwien: “in de winkel mogen niet meer dan 3 klanten en moet men afstand houden. Er staat gel bij de deur en bij de kassa, en hangen er schermen.“ Ze vervolgt: “Het valt me wel op dat veel mensen het vreemd vinden dat ook onze winkel gesloten is tijdens de lockdown terwijl bijv. winkels met chocola of drank en bloemen wel open zijn.”

Nieuwe trends?

Lidwien: “Vergeleken met de maanden en jaren ervoor is de omzet toch wel een stuk gedaald .Het is nu nog maar een kwart van wat het daarvoor was. Stoffen worden bijna niet verkocht omdat je dat toch eerst wil zien en voelen voordat je wat koopt en ook de rest wordt veel minder verkocht. Weer helemaal terug van weggeweest is het macrameeën. Mandela's haken is helemaal nieuw. Dat is haakwerk meestal met verlopende kleuren, wat , als het klaar is, in een ring wordt gespannen. En de maat daarvan loopt van klein tot wel 1.20 meter. En met dit weer wil iedereen toch ook weer de lekkere warme sjaals, mutsen en truien breien.”

Bestellen en afhalen

Lidwien: “Bestellingen kunnen telefonisch en via de mail doorgegeven worden en dat wordt dan gratis thuisbezorgd of afgehaald aan de deur."

Ga naar het begin