Ga naar de inhoud

Binnenkort ontvangt u Berichten over uw Buurt in uw mail

26 maart

Uw gemeente is verplicht om dit (digitaal) bekend te maken

evenement

Als uw e-mailadres bekend is bij MijnOverheid, ontvangt u in de week van 2 tot en met 5 april een e-mail van Overheid.nl. In deze mail staan bekendmakingen van de gemeente en andere overheden zoals vergunningen en andere aankondigingen in de buurt van uw woning.

Berichten over uw Buurt

Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op uw dorp of buurt. Welke verbouwing willen uw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in uw straat gekapt worden? Uw gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht om dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’.

Welkomstmail als uw mailadres bekend is

Alle inwoners van 25 jaar en ouder van wie het mailadres bekend is bij MijnOverheid krijgen een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft. Via MijnOverheid kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Dan kunt u zich direct en eenvoudig weer afmelden.

Pas op voor nepmails (phishing)

Helaas zijn er op het internet ook oplichters actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen ze u naar valse websites te lokken. Controleer daarom altijd de afzender van de e-mail, dat is Overheid.nl. Controleer ook de links, deze verwijzen alleen naar Overheid.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Overheid.nl. Heeft u geen mail ontvangen en wilt u op de hoogte gehouden worden, meld u dan aan via bovenstaande link. 

Berichten over uw Buurt | Rondom uw woonadres - YouTube

Ga naar het begin