Beweegtuin Mondriaanpark in gebruik genomen

13 april

De beweegtuin in het Lissese Mondriaanpark is klaar

Jeanet van der Laan in beweegtuin

Wethouder Jeanet van der Laan nam de tuin maandag officieel in gebruik. Zij deed dit samen met medewerkers van fysiopraktijk Boot en Broersen. Het was haar laatste officiële handeling in Lisse, want Van Der laan is verkozen tot lid van de Tweede Kamer voor D66. 

Sporten, bewegen en spelen in de openbare ruimte is een belangrijk speerpunt

Sporten, bewegen en spelen in de openbare ruimte is een van de 3 speerpunten in het Meerjarenprogramma sporten, bewegen en spelen. De beweegtuin komt dan ook voort uit dit beleid. De raad had eerder al geld beschikbaar gesteld voor de aanleg. Daarnaast heeft de gemeente samenwerking gezocht met sponsors. 

Jeanet van der Laan: “Lisse wil inzetten op preventie en bijdragen aan een vitale samenleving door elke inwoner van Lisse, jong en oud, uit te dagen om meer te gaan bewegen. Zeker in de buitenlucht dragen sporten en bewegen bij aan de fysieke en mentale gezondheid. Door corona zijn we ons nog meer bewust geworden van het belang daarvan. Ik ben er dan ook trots op dat we nu een prachtige beweegtuin hebben in het Mondriaanpark.” 

Veel partijen maakten de beweegtuin mogelijk

De gemeente Lisse kon de beweegtuin realiseren door samen te werken met regionaal verzekeraar Zorg en Zekerheid, Stichting voorheen coöperatie onderling belang Lisse, Woningcorporatie Stek, Fysiopraktijk Boot en Broersen, Rabobank, Rotaryclub Lisse-Bollenstreek, Rotaryclub Hillegom/Lisse en Keukenhof. Al deze partijen hebben bijgedragen door te adviseren, geld beschikbaar te stellen of te helpen met de aankleding van de beweegtuin. En allemaal steunen ze van harte het gemeentelijk beleid voor preventie en een vitale samenleving. 

Omwonenden hebben meegedacht 

De beweegtuin ligt in het Mondriaanpark. Omwonenden kijken uit op het park en de beweegtuin. Daarom vroeg de gemeente deze inwoners vorig jaar oktober om hun reactie op de plannen. Verschillende tips en opmerkingen nam de gemeente ter harte. Een voorbeeld is dat het park zonder verlichting blijft, omdat dit beter is voor het groen en de dieren. Ook komt er een bord met gedragsregels te staan bij de beweegtuin.  

Toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang

De beweegtuin kan gebruikt worden tussen zonsopgang en zonsondergang. De wijkagent en het jongerenwerk houden in de gaten of de beweegtuin wordt gebruikt waarvoor hij bedoeld is. 
 

 

Ga naar het begin