Beweegtuin in het Mondriaanpark

21 oktober

Met de beweegtuin willen wij het mogelijk maken om te sporten en bewegen in het park.

Onder leiding van wethouder van der Laan zijn wij hard bezig om meer mensen aan het bewegen te krijgen en een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen. Om dit te ondersteunen gaf wethouder van der Laan opdracht om de openbare ruimte beweegvriendelijker in te richten. 

Beweegtuin in het Mondriaanpark

In het Mondriaanpark komen verschillende mensen. Met de beweegtuin willen wij het mogelijk maken om te sporten en bewegen in het park. Het kan een ontmoetingsplek worden voor jong en oud, met meer dan alleen fitnesstoestellen. 

Voorkant van het park

De beweegtuin komt aan de voorkant van het park te liggen, aan de Ruishornlaan. Doordat de beweegtuin aan de weg ligt, is er ‘s avonds sociale controle. We kappen geen bomen en de wandelpaden blijven liggen zoals ze liggen.

Verschillende mensen

Klanten van Fysiopraktijk Boot en Broersen gaan de beweegtuin overdag veel gebruiken. 's Avonds verwachten wij dat inwoners en verschillende sportgroepjes de tuin gebruiken. 

Samenwerking

Naast Boot en Broersen en verzekeraar Zorg en Zekerheid draagt ook stichting Coöperatie Voorheen Onderling Belang financieel bij aan het plan. Het overige geld heeft de gemeenteraad beschikbaar gesteld. 

Oog voor parkeren

De patiënten van de Fysiopraktijk parkeren hun auto bij de praktijk. Het is de bedoeling dat andere sportievelingen parkeren bij het gezondheidscentrum of in de parkeervakken in de buurt. De boa’s zien hierop toe. Maar nog mooier vinden wij het als mensen lopend of fietsend naar de beweegtuin komen.

Voorkomen van overlast

Het gebruik van harde muziek is verboden, net als andere vormen van overlast. We werken hiervoor samen met het Jongerenwerk.

Ideeën of opmerkingen

Heb je ideeën of opmerkingen? Laat voor 1 november van je horen via beleidsondersteuningsociaaldomein@hltsamen.nl of 14 0252.

Bekijk hier het ontwerp in detail.

Ga naar het begin