Aannemers trainingshal Ter Specke en accommodatie FC Lisse bekend

7 oktober

Aannemers Den Dubbelden en Vink Installatie Groep gaan aan de slag met project 'Ter Specke'.

Foto ondertekening

Maandag 5 oktober hebben FC Lisse en gemeente Lisse de aannemingsovereenkomsten getekend met de aannemers die aan de slag gaan met de nieuwe trainingshal Ter Specke en de accommodatie van FC Lisse. Den Dubbelden uit Noordwijk is verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden. Vink Installatie Groep uit Roelofarendsveen is verantwoordelijk voor de gebouwinstallaties.

Trainingshal heeft multifunctioneel gebruik

Gemeente Lisse en FC Lisse hebben samen het ontwerp uitgewerkt voor de nieuwe trainingshal en de nieuwe locatie voor FC Lisse. De accommodatie van FC Lisse bestaat uit een kantine, businessruimte en kleedkamers. Ook is er plek voor de buitenschoolse opvang SKOL en een sportschool. De trainingshal en de accommodatie van FC Lisse worden verbonden door een entreegebied. De voorzieningen in het entreegebied zijn voor gemeenschappelijk gebruik.

‘Samen apart’ in één gebouw

‘We zetten een heel efficiënt gebouw neer’, zegt projectleider André Stuit. ‘De gemeentelijke trainingshal en de accommodatie van FC Lisse versterken elkaar. Tegelijkertijd beperken we de ruimtebehoefte doordat we bijvoorbeeld maar één entreegebied nodig hebben en toiletten gemeenschappelijk kunnen gebruiken. Verder maakt de opzet van het gebouw het mogelijk dat de gemeente en FC Lisse ieder voor zich eigenaar worden van hun eigen accommodatie. Dat was een belangrijke voorwaarde die de gemeenteraad heeft gesteld bij het beschikbaar stellen van het geld. ‘Samen apart’ is het motto geworden, waarmee we deze nieuwbouw realiseren.’

Toekomstbestendig

De trainingshal zal straks energieneutraal zijn door energiezuinige installaties, goede isolatie en zonnepanelen op het dak. En voor de toekomst wordt de hal geschikt gemaakt voor bewegingsonderwijs.

Vervolg

De bouw start begin volgend jaar. De oplevering is half 2022 gepland. Binnenkort start het bouwrijp maken. De gemeente blijft ondertussen in gesprek met verenigingen die de sporthal zullen gebruiken. Na de oplevering van de nieuwbouw zal ook de parkeerplaats opnieuw worden ingericht en uitgebreid.

Ga naar het begin