30 september - 7 oktober: Week van de ontmoeting

22 september

Kom erbij en doe mee aan een van de 40 activiteiten!

Van donderdag 30 september tot en met donderdag 7 oktober organiseert de gemeente Lisse samen met de gemeente Hillegom en een groot aantal maatschappelijke partners de Week van de Ontmoeting. Er zijn meer dan 40 activiteiten waarbij je mensen kunt ontmoeten en nieuwe contacten kunt leggen.

Veel variatie in activiteiten

Er is voor elk wat wils in deze Week van de Ontmoeting. Denk aan wandelen, fietsen of andere sportactiviteiten, creatieve workshops, koffiemomenten, gezamenlijk koken, het maken van muziek, lunches en het gezamenlijk opruimen van zwerfafval. Kom erbij en doe mee! Het volledige programma is te vinden op de website van herken eenzaamheid. Wie geen computer heeft kan ook bellen naar WelzijnsKompas op telefoonnummer 0252 757 100.

Voer eens ander gesprek

Onder horecaondernemers, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties worden doosjes met kaartjes verspreid. Hierop staan inspirerende vragen, zodat bezoekers eens een ander gesprek kunnen aangaan met elkaar. Een andere mooie actie is dat via WelzijnsKompas gebakjes kunnen worden besteld om meegenomen te worden bij een bezoek aan iemand. Zowel in Hillegom als Lisse doet een bakker mee aan deze actie.

Week van de Ontmoeting

De Week van de Ontmoeting wordt ook wel de Week tegen Eenzaamheid genoemd. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten. Iedereen kan deelnemen aan deze week door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. In Lisse gaat het om ruim 2.000 mensen. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en 160 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties doen mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken. Hillegom en Lisse hebben zich bij de landelijke aanpak aangesloten. Kijk voor meer informatie op www.herken-eenzaamheid.nl en kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Ga naar het begin