Ga naar de inhoud

10 november: een dag speciaal voor mantelzorgers!

7 november

Mantelzorg is bijzonder en verdient waardering

10 november: een dag speciaal voor mantelzorgers!

Op 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een belangrijke dag waarop we stilstaan bij onze mantelzorgers. Rondom deze dag besteden we op allerlei manieren aandacht aan waardering en bewustwording van mantelzorg. In Lisse staan daarvoor verschillende activiteiten op het programma, georganiseerd door Welzijnskompas.

Mantelzorgers verlichten het leven van een ander. Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom gaat op 10 november de aandacht een keer naar hén uit. Want hun zorg mag gezien worden. Wat zij doen is niet vanzelfsprekend. Mantelzorg is bijzonder en verdient waardering.
 

Verschillende activiteiten   

Mantelzorgers kunnen meedoen aan de workshop Zelfzorg voor mantelzorgers op 10 november. Tijdens een informatief en ontspannen samenzijn is er in deze workshop aandacht voor hoe mantelzorgers toekomen aan goede zelfzorg. Ook is er een themabijeenkomst ‘Hoe raakt mantelzorg jou?’ op 11 november. En op 15 november is er een bijeenkomst ‘Deel je zorg’ met wethouder en raadsleden. Tot slot is er voor mantelzorgers die graag wandelen op 21 november de ochtend ‘Wandel je hoofd leeg’ in het Keukenhofbos.
 

Contact en aanmelden   

Wilt u meer informatie over het programma of wilt u zich meteen aanmelden? Wilt u meer i
nformatie over mantelzorgondersteuning of heeft u extra hulp of een luisterend oor nodig? Neem in al die gevallen contact op met de mantelzorgadviseurs van WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of 0252 757 100.

Ga naar het begin