Ga naar de inhoud

Eigen trouwambtenaar (trouwabtenaar voor 1 dag)

U kunt uw huwelijk of geregistreerd partnerschap laten voltrekken door een trouwambtenaar die u zelf kiest. Er zijn daarbij 2 opties voor een trouwambtenaar voor 1 dag:

 • Een trouwambtenaar uit een andere gemeente, al aangewezen en beëdigd
 • Een trouwambtenaar, nog niet aangewezen en beëdigd
   

Trouwambtenaar uit een andere gemeente (beëdigd)

Kiest u een trouwambtenaar uit een andere gemeente dan Lisse? Dan mag hij of zij in Lisse een huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten als u dit aanvraagt. Een trouwambtenaar van een andere gemeente wordt dan voor uw trouwdag aangewezen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in gemeente Lisse. Hij of zij mag die dag in de gemeente Lisse uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekken. Houdt daarbij rekening met het feit dat deze aanvraag op zijn laatst 3 maanden voor de trouwdatum bij ons binnen moet zijn.
Een trouwambtenaar uit een andere gemeente wordt door de gemeente Lisse niet betaald voor het voltrekken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Aanvragen trouwambtenaar voor 1 dag, beëdigd  

U kunt het aanvraagformulier toevoegen bij de andere stukken die nodig zijn voor het doen van een melding. Bij het aanvraagformulier voegt u de volgende documenten toe:

 • Kopieën geldige identiteitsbewijzen beide partners
 • Kopie geldig identiteitsbewijs trouwambtenaar
 • Kopie van de beschikking beëdiging trouwambtenaar (van de rechtbank)
   

Trouwambtenaar voor 1 dag, nog niet beëdigd

U kunt als bruidspaar uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook laten voltrekken door een trouwambtenaar die nog niet aangewezen en beëdigd is. Dit kan bijvoorbeeld een broer, zus, buurvrouw of goede vriend(in) zijn. Deze trouwambtenaar wordt door de gemeente Lisse niet betaald voor het voltrekken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap.

De trouwambtenaar voor 1 dag:

 • Is minimaal 18 jaar oud
 • Staat niet onder curatele

 

Aanvragen trouwambtenaar voor 1 dag, nog niet beëdigd

U kunt het aanvraagformulier toevoegen bij de andere stukken die nodig zijn voor het doen van een melding.
Bij het aanvraagformulier voegt u de volgende documenten toe:

 • Kopieën geldige identiteitsbewijzen bruidspaar
 • Kopie geldig identiteitsbewijs van de trouwambtenaar voor 1 dag
 • Origineel uittreksel BRP (niet ouder dan 1 maand) van de trouwambtenaar voor 1 dag
   

Als alle benodigde documenten in orde zijn en de persoon niet in het curateleregister voorkomt, wijst de gemeente hem of haar aan tot trouwambtenaar voor 1 dag. Vervolgens moet de trouwambtenaar voor 1 dag door de rechtbank worden beëdigd. Hierbij moet de betrokkene persoonlijk aanwezig zijn. De gemeente maakt hiervoor een afspraak bij de rechtbank.


Bevestiging trouwambtenaar voor 1 dag

Zowel de trouwambtenaar voor 1 dag als u krijgen een e-mail ter bevestiging dat hij/zij uw huwelijk/geregistreerd partnerschap mag voltrekken.

 

Ga naar het begin