Ga naar de inhoud

Jeugdoverlast

Jongeren en volwassenen hebben vaak andere ideeën over wat moet kunnen. Dit kan spanningen geven. Lisse wil graag een gemeente zijn waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten zonder dat direct overlast ontstaat voor de omgeving. Helaas lukt dat niet altijd. Hieronder leest u wat u kunt doen als u overlast ervaart van jongeren.

 

Wat kunt u zelf doen?

Als u overlast ervaart, is het in eerste instantie aan u om het probleem bespreekbaar te maken met de veroorzaker(s). Dat is misschien niet gemakkelijk, zeker als het al enige tijd speelt. Toch leert de praktijk dat een praatje aanknopen vaak een positief effect heeft. Probeer samen op een prettige manier tot afspraken te komen. Vaak werkt dit beter dan tussenkomst van de politie.

Wilt u advies over hoe u dit het beste kunt aanpakken? Neem dan eens contact op met het jongerenwerk, telefoonnummer (0252) 416755. Daar werken deskundigen die ervaring hebben met jongeren. Zij helpen u graag.

 

Een klacht indienen

Hebben uw eigen inspanningen om het probleem op te lossen niet geholpen? Dan kunt u zich wenden tot ons meldpunt jeugdoverlast. Om uw klacht te kunnen afhandelen, is het belangrijk dat wij antwoord krijgen op de volgende vragen:

  1. Wat is uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mailadres?
  2. Wie veroorzaakt/veroorzaken overlast?
  3. Waar bestaat de overlast uit?
  4. Wanneer heeft u overlast (dagen, tijdstippen, duur van de overlast)?
  5. Heeft u zelf al contact gezocht met de veroorzakers?
  6. Heeft u al contact gehad met instanties als politie en jongerenwerk?

U kunt uw klacht indienen bij de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken. Dit kan telefonisch via 14 0252, elektronisch via OOV@HLTsamen.nl of schriftelijk via Postbus 200, 2160 AE Lisse. Per melding bekijkt de afdeling, eventueel in overleg met andere partijen, welke gerichte actie er nodig is.

 

Overlast 's avonds of in het weekend

Overlast 's avonds en/of in het weekend kunt u melden bij de politie op telefoonnummer (0900) 8844.

Ga naar het begin