Geluidsanering

Inwoners die in aanmerking komen voor de geluidwerende maatregelen hebben een brief ontvangen namens de gemeente. Meer informatie over het gevelisolatieonderzoek voor gesubsidieerde geluidwerende gevelmaatregelen vindt u op deze pagina. 

Inventarisatie

Eind jaren '90 is van overheidswege een inventarisatie van woningen met een bouwjaar voor 1986 langs doorgaande wegen uitgevoerd. Voor deze woningen is de geluidbelasting op de gevel vanwege het wegverkeer bepaald. Woningen waarvan de geluidbelasting hoger was dan 60 dB zijn indertijd op de landelijke geluidsaneringslijst geplaatst.

Welke woningen komen in aanmerking?

Woningen op de geluidsaneringslijst komen in aanmerking voor een gevelisolatieonderzoek om te bepalen of het geluidniveau in de woonkamer en slaapkamers die aan de doorgaande weg liggen voldoet aan de wettelijke norm. Is dit geluidsniveau boven de wettelijke norm? Dan komt de woning in aanmerking voor gesubsidieerde geluidwerende gevelmaatregelen.

Dit is alleen voor de gevel aan de weg waarvan het geluid komt. Meestal gaat het om dubbele beglazing, kierdichting en geluiddempende ventilatievoorziening. In sommige gevallen ook dakisolatie. Staat uw woning op deze lijst? Dan komt uw woning zoals het er nu uitziet, binnen nu en 3 jaar in aanmerking voor een gevelisolatieonderzoek. De omgevingsdienst West-Holland voert dergelijke geluidisolatieprojecten uit voor de gemeente.

Vragen en actie Winst uit je woning

Heeft u vragen of bent u via de nu lopende actie van Winst uit je Woning al van plan om isolerende maatregelen aan uw woning aan te brengen? Wij raden u aan om contact op te nemen met mevrouw W. Hoekman, de projectleider geluidsanering bij de Omgevingsdienst West Holland. U kunt met haar uw plan bespreken en met haar afstemmen wat dit betekent voor het onderzoek geluidsanering. Neem contact op met mevrouw Hoekman via 071 - 40 83 294 of per mail w.hoekman@odwh.nl.

Veelgestelde vragen

De meest voorkomende vragen hebben wij in deze Q&A voor u in kaart gebracht. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem contact op met mevrouw Hoekman van Omgevingsdienst West-Holland.

Ga naar het begin