Stand van zaken bouwplan Elka

Bestemmingsplan Elka-terrein

Elka is de oude kistenfabriek aan de Greveling. Deze locatie is onderdeel van het Masterplan Greveling: een plan om het oude bedrijventerrein om te vormen tot een mooi woongebied. Het voormalig kistenfabrieksterrein van Elka wordt de entree van de woonwijk. Het appartementencomplex met daarin 26 woningen wordt het herkenbare punt van de entree. Daarbij zijn er 14 eengezinswoningen met een waterkom met 40 ligplaatsen voor de bewoners in het bouwplan gepland.

 

Ontwikkeling Elka kan doorgaan

De gemeente Lisse kan van start met het Elka-plan voor de bouw van 40 woningen aan de Greveling in Lisse. De Raad van State heeft de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan onherroepelijk verklaard.

Wethouder Jeanet van der Laan:  “Ook al is onze aandacht nu vooral op de zaken rondom corona gericht, zijn wij zeer tevreden met de uitspraak van de RvS. Het houdt in dat de gemeenteraad en het college hebben gewerkt met de juiste kaders en overwegingen. En dat er na jarenlang debatteren eindelijk een doorbraak is in Plan Elka”.

Met de beslissing van de Raad van State kan de bouw starten op de voormalige locatie van de kistenfabriek Elka aan de Greveling in Lisse. Het gaat om 14 grondgebonden woningen en 26 appartementen met een ligplaats aan het water. Adriaan van Erk is de ontwikkelaar.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Mens Makelaars. In het najaar van 2020 zal de bouw van start gaan.

 

Aanvraag wijzing van gebruik voor privé aanlegsteigers

De Raad van State heeft opgenomen in haar uitspraak dat boten met een lengte van 6 meter zijn toegestaan aan de aanlegsteigers. De bedoeling is echter altijd geweest dat de bewoners van het project Elka boten met een lengte van 7 meter aan de aanlegsteigers van 6 meter kunnen liggen. Om verwarring te voorkomen en duidelijkheid te geven is er door de ontwikkelaar een omgevingsvergunning aangevraagd voor het wijzigen van het gebruik. Hiermee wordt het mogelijk dat toekomstige bewoners een boot van maximaal 7 meter kunnen aanleggen.

 

    Meer informatie


    Ga naar het begin