Noodopvang kinderen 0-12 jaar

Werkt u of uw partner in een cruciale beroepsgroep en kunt u echt geen opvang vinden voor uw kinderen? Dan mag u gebruikmaken van de noodopvang. Deze opvang wordt verzorgd door scholen, kinderopvang en soms ook de gemeente. Hieronder leest u meer over de noodopvang. 

Werkt u (of de andere ouder) in een cruciaal beroep of vitale sector?

Dan kunt u een beroep doen op de noodopvang. Heeft u kinderen tussen de 0 en 12 jaar en heeft u noodopvang nodig tijdens school- en kinderopvangtijden dan wordt dit geregeld via de school of de kinderopvang. Naast deze noodopvang kan het zijn dat u ook noodopvang nodig heeft voor de avond, de nacht en/of het weekend. Neem in dat geval contact op met de gemeente via:


Wij kijken dan of u in aanmerking komt voor noodopvang en welke locatie het best passend is. Het kan zijn dat deze 24-uursnoodopvang voor uw kind(eren) niet in uw eigen gemeente kan plaatsvinden. 

Werkt u niet in een cruciaal beroep of vitale sector?

Heeft u geen cruciaal beroep, dan is de noodopvang niet voor uw kinderen bedoeld. De scholen, kinderopvangorganisaties en gemeente hanteren strikte richtlijnen van de overheid. Dat is niet voor niets. Bovendien is afstand houden heel belangrijk in deze tijd. 

Helaas merken we dat sommige ouders hun kinderen aanmelden om zelf beter thuis te kunnen werken of om in hun eentje boodschappen te kunnen doen. U begrijpt dat de noodopvang daar echt niet voor is bedoeld. 

Twijfelt u of u een cruciaal beroep heeft?

Op de website van Rijksoverheid vindt u een overzicht van cruciale beroepsgroepen.

Ga naar het begin