Hulplijnen

Publieksinformatienummer

Met vragen over het coronavirus kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351. Het nummer is bereikbaar tussen 08.00 en 22.00 uur. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Veel informatie vindt u op de website van de rijksoverheid.


Ondernemers

  • Ondernemers die vragen hebben over de impact van het coronavirus kunnen terecht bij het KVK Coronaloket. Of tijdens kantooruren bellen met 0800-2117.
  • Ook vindt u meer informatie voor ondernemers op onze informatiepagina.


Ouderen

  • Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070-4455888.
  • Het Welzijnskompas biedt ook extra ondersteuning voor de kwetsbare doelgroepen. Zij hebben bijvoorbeeld een boodschappenservice. En wat als u alleen woont en er niemand meer op bezoek kan komen? Zij bieden een luisterend oor voor iedereen die alleen thuis zit en graag even contact heeft.


Kinderopvang

Ouders die vragen hebben over kinderopvang kunnen terecht op de website over kinderopvang van het ministerie van SZW.


Bijzondere bijstand buitenland 

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nederlandse reizigers zijn daardoor in de problemen gekomen. Het nieuwe gezamenlijke platform Bijzondere Bijstand Buitenland is een unieke gezamenlijke aanpak van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen. 


Hulplijnen voor anderstaligen

Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen, speciaal voor mensen die nog niet goed Nederlands srpeken en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. 

De WhatsApp-hulplijn is bereikbaar in (vooralsnog) het Turks via 06 481 580 53 en in het Marokkaans-Arabisch & Tamazight (Berbers) via 06 481 580 55.

Ga naar het begin