Gemeentelijk steunfonds voor maatschappelijke organisaties

De gemeente heeft een tijdelijk steunfonds in het leven geroepen voor sociaalmaatschappelijke organisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijnswerk. Het geld is bedoeld om deze organisaties waar nodig te helpen tijdens de coronacrisis. Zij kunnen via een aanvraagformulier steun vragen uit het fonds.

 

Geen inkomsten, wel vaste lasten

Ook sociaalmaatschappelijke instellingen bijvoorbeeld sport- en culturele verenigingen hebben het nu moeilijk. Deze non-profit organisaties lopen inkomsten mis terwijl vaste lasten, zoals de huur, wel betaald moeten worden. Daardoor kunnen ze financieel in de problemen komen, waardoor ze hun activiteiten moeten beëindigen. De gemeente wil dit voorkomen en heeft daarom deze tijdelijke regeling bedacht voor organisaties die snel hulp nodig hebben.

 

Solidariteit, vertrouwen en maatwerk

De regeling geldt tot en met januari 2021. De bijdrage wordt verleend op basis van solidariteit en vertrouwen en achteraf vindt controle plaats. De gemeente verwacht van organisaties dat zij alleen het hoognodige vragen. Elke aanvraag wordt als apart geval behandeld, oftewel er is sprake van maatwerk.

 

Voorwaarden

Natuurlijk gelden er voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. Lees hier de beleidsregels.

 

Digitaal aanvragen

Denkt u dat uw organisatie in aanmerking komt? Dien dan voor 1 januari 2021 een aanvraag in. Klik op de knop 'Vraag het hier aan'. 

 

Meer informatie

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar gemeente@lisse.nl met daarin:

  • naam van de organisatie
  • naam, e-mailadres en telefoonnummer contactpersoon
  • korte toelichting


Wij bellen u binnen 3 werkdagen terug.

Ga naar het begin