Time is on my side

Eind van het jaar, de tijd van de top 2000. Wat een geweldige nummers en documentaires komen er weer voorbij. “Time is on my side” zingen de Rolling Stones. Maar mensen, wat vliegt de tijd voorbij. Als u dit leest, bevinden we ons alweer in het jaar 2020.  

 

Razendsnel

De tijd raast door en er gebeurt veel, zowel in negatieve als in positieve zin. Wat een contrasten allemaal. De jaarberichten van 2019 en de jaren ervoor laten oorlogen, rampen en overlijdens van markante personen zien. Maar ook fantastische sportmomenten, het winnen van het songfestival  en nieuwe ontwikkelingen in technologie en duurzaamheid. Sommige ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de vlucht die de smarttelevisie en smarttelefoon de laatste jaren hebben genomen. Terwijl de eerste smarttelefoon pas in 1992 uitkwam.

 

Wat brengt de toekomst?

Dat zet mij aan het denken. Wat gaat de toekomst brengen? Wie zal het zeggen. Op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit wordt er hard gewerkt aan allerlei nieuwe technologie. Zullen we over dertig jaar aan nieuwe manieren van mobiliteit gewend zijn die ons nu nog onbekend zijn?  Vliegen we dan, zoals in films, rond in high tech auto’s? Wordt alles in de samenleving dan geregeld met technische snufjes? En wat zou dat dan voor het parkeren, de verkeersstromen en de verkeersdrukte in Lisse en omgeving betekenen? 

 

Elk voordeel heeft een nadeel

Ontwikkelingen brengen zowel voordelen als nadelen met zich mee. Neem de smartphone. Wat een gemak met al die mogelijkheden zoals foto’s bewerken, bankieren, inchecken, appen et cetera. Maar tegelijkertijd de druk van altijd bereikbaar zijn en soms het gemis van persoonlijk contact. Het blijft dus belangrijk om vooruit te kijken naar ontwikkelingen die eraan komen en na te denken over hoe we ermee om willen gaan.

 

Wat brengt de tijd Lisse?

In dit nieuwe jaar gaan we met elkaar inzoomen op Lisse. We vragen u mee te denken over hoe we Lisse gaan inrichten voor de komende jaren. Daarbij zullen we moeten kiezen, gelet op alle wensen en opgaven die we hebben op gebieden zoals wonen, mobiliteit, onze buitenruimte en duurzaamheid. Dat doen we met elkaar.

 

Wat vindt u?

We komen dit jaar daarom op verschillende momenten en manieren naar u toe om u om uw mening te vragen. Tot slot leggen we ons toekomstbeeld vast in een omgevingsvisie. Die visie zullen we regelmatig moeten bijstellen, want de ontwikkelingen blijven doorgaan. We blijven dus met elkaar in gesprek over Lisse en over wat de tijd ons brengt!

 

Jolanda Langeveld, wethouder

j.langeveld@lisse.nl

 

Ga naar het begin