Nog 6 jaar erbij

Verwachtingen

Als je mij vroeger had voorspeld dat ik burgemeester zou worden, dan had ik je voor gek verklaard. Dat was voor families als de mijne niet weggelegd. Dubbeltjes werden geen kwartjes. Ik kende niemand die burgemeester was of het ambieerde. Het was de bedoeling dat ik ging werken totdat ik zou trouwen. Mijn toekomstige taken lagen vooral in het gezin. Burgemeesters waren ook nog allemaal mannen. Als vrouwen al een baan hadden, dan waren dat heel andere beroepen. Dat was toen heel normaal.

Kansen

Mijn ouders vonden het belangrijk dat ik zou gaan studeren. Dat konden ze door het nieuwe studiebeurzenstelsel ook betalen. Zo kreeg ik nieuwe kansen. Ik droomde ervan om binnenhuisarchitect te worden. Ik gluurde door allerlei ramen naar binnen en bedacht plannetjes om het allemaal anders te doen. Binnenhuisarchitect ben ik nooit geworden, maar ik kijk nog steeds graag naar tv-programma’s waarin verwaarloosde huizen in dertig minuten worden opgeknapt. 

Voorbeeld

Mijn ouders waren op vele manieren actief in het dorpsleven. Ze vonden dat hun kinderen dat ook moesten zijn. En zo was ik achtereenvolgens leidster bij kinderactiviteiten, voorzitter van de plaatselijke jeugdvereniging en deelnemer aan allerlei lokale initiatieven. Ik kwam uiteindelijk terecht op de sociale academie en maakte van sociaal werk mijn beroep. Van het dorp verhuisde ik naar de grote stad en zo leerde ik de samenleving met al haar goede en kwade kanten nog beter kennen. Daar kwam ik ook mensen tegen die politiek actief waren. Dat voorbeeld kon ik volgen. Al dat voorwerk bleek achteraf uiteindelijk de opmaat naar het burgemeesterschap van Lisse. Eerst tijdelijk en later definitief. Lisse is in de afgelopen jaren echt een thuis voor ons geworden.

Ambitie

De gemeenteraad van Lisse heeft mij opnieuw als burgemeester voorgedragen bij de minister, voor een periode van 6 jaar. Daar ben ik blij mee en trots op. Ik vind het leuk om burgemeester te zijn en al de bijbehorende taken te mogen vervullen. Lisse is een dorp met tradities, maar gelukkig niet te beroerd om nieuwe dingen aan te pakken. Dat past wel bij mij. Ik kan alle contacten met inwoners, verenigingen en organisaties blijven voortzetten. Dat is een fijn vooruitzicht. Midden in de lokale samenleving kan ik blijven meehelpen om de wereld op deze plek een beetje beter te maken. En kan ik laten zien dat je allerlei dingen kunt doen waar je vroeger misschien niet eens over durfde te dromen. Bedankt voor uw vertrouwen!

Lies Spruit, burgemeester

lspruit@lisse.nl

 

 

 

Ga naar het begin