Een week van feesten en sporten

Feestweek!

De kermis, het muzikale festival ‘Gluren bij de Buren’, de kaarttoernooien en ‘Fiets zoekt Boer’: op dit moment is de feestweek in volle gang. Wat is het toch geweldig dat bijna alle evenementen dit jaar toch kunnen doorgaan! Corona is nog niet voorbij, maar er is gelukkig met gepaste voorzichtigheid toch weer veel mogelijk. Ik verheug mij ontzettend op de kortebaandraverij op donderdag. 

Week van de Sport

Er is dit jaar nog een bijzonderheid: de Lissese feestweek blijkt toevallig helemaal samen te vallen met de Europese Week van de Sport. In heel Europa worden er sportactiviteiten georganiseerd om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen. Ook in Nederland wordt onder de vlag van NOC*NSF en Nationale Sportweek het belang van sporten gepromoot. Ik vind het daarom top dat er in de feestweek ook verschillende sportieve evenementen op het programma staan, zoals een voetbal- en softbaltoernooi, familiefietstocht en niet te vergeten de Poelpoldercross.

Sjors

Met name kinderen en jongeren zijn een belangrijke doelgroep om met sport te beginnen. Alle basisschoolleerlingen in Lisse ontvangen deze week op school de brochure ‘Sjors Sportief & Creatief’. Hierin staan alle sportclubs en culturele, creatieve verenigingen die kennismakingslessen aanbieden. Er worden heel veel verschillende activiteiten aangeboden, zoals judo, hardlopen, muziekles, dance, knutselen, scouting, voetbal en theater. Sjors Sportief & Creatief is een laagdrempelige manier om een nieuwe sport of hobby uit te proberen. Vanaf nu is aanmelden mogelijk via www.lisseactief.nl en de Sjors Sportief App. Let op: aan sommige activiteiten kan maar een beperkt aantal kinderen meedoen. Wacht dus niet te lang met inschrijven. 

Vaak gratis

De meeste activiteiten zijn gratis. Als er toch een bijdrage betaald moet worden en een gezin heeft heel weinig geld, dan helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur vaak. Weten of dit voor jou geldt? De buurtsportcoach, leerkracht op de basisschool, maatschappelijk werker of schuldhulpverlener kan hierbij helpen. Als gemeente Lisse vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. En dat sport, cultuur, muziek en andere sociale en educatieve activiteiten voor jong en oud toegankelijk blijven.

Beginnen

Ik hoop dat veel Lissese kinderen een nieuwe sport of hobby kiezen die bij hun interesse en talent past. En voor volwassenen geldt dat het nooit te laat is om (weer) met sporten te beginnen. Ikzelf ben van plan om weer eens wat vaker een squashbal te slaan om mijn sportieve prestaties op peil te houden. Gezien de festiviteiten van deze week is voor mij vrijdag 1 oktober een goed moment om daarmee te starten. Ik wens u een prettige, sportieve afsluiting van de feestweek!

Jeffrey van Haaster
Wethouder gemeente Lisse

j.vanhaaster@lisse.nl

Ga naar het begin