Maak het verschil!

Deze column staat in het teken van zelf het verschil maken; door te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen en door eventueel zelf actief te worden in de lokale politiek. Want gelukkig kan dat in een vrije democratie als de onze. Ik wil er dan ook graag uw aandacht voor vragen.

17 maart is de dag

Woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. U kunt dan uw stem uitbrengen op de partij en kandidaat van uw keuze. Natuurlijk hebben we er als gemeente alles aan gedaan om iedereen veilig te kunnen laten stemmen. Iedere stem telt, dus komt u alstublieft allemaal stemmen!

Veilig stemmen

De gemeente heeft goed gekeken naar de stemlocaties, daarom zijn er aantal afgevallen en een paar bijgekomen. Alle stemlokalen zijn groot genoeg om afstand te houden en uiteraard toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn genoeg vrijwilligers gevonden om alles in goede banen te leiden. Op de achterkant van de kandidatenlijst staan alle elf stemlocaties. Als het goed is, heeft u deze inmiddels ontvangen.

Per post stemmen

Als u 70 jaar of ouder bent kunt u per post stemmen als u dat wilt. Hoe dat werkt, krijgt u thuisgestuurd. Belangrijk is in elk geval dat u de brief met uw stem uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur in de brievenbus doet. Of geef hem af op het gemeentehuis. Dat kan vanaf woensdag 10 maart op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Twee extra stemdagen

Kiezers van alle leeftijden die kwetsbaar zijn, kunnen ook al op 15 en 16 maart hun stem uitbrengen. Dat kan in het gemeentehuis en het gebouw van ‘de Poort’, Jozef Israëlsstraat 11. Beide locaties zijn open van 9.00 tot 17.00 uur. Wel of niet kwetsbaar zijn, is trouwens iets wat iemand zelf bepaalt. Denkt u dat u een kwetsbare gezondheid heeft, kies dan zelf wanneer u wilt stemmen.   

Nieuw talent

De gemeenteraad heeft altijd ruimte voor nieuwe talenten die lokaal het verschil willen maken. Er worden nu al nieuwe kandidaten gezocht voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022! Iets voor u? Doe geheel vrijblijvend mee aan onze tweedaagse online cursus ‘Politiek Actief’ op woensdag 10 en donderdag 11 maart van 19.30 tot 22.30 uur. De cursus wordt verzorgd door ervaren trainers en ik ben er ook bij.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit hoe oud u bent, wat uw sekse is en of u wel of geen ervaring heeft. Ik weet wel dat vrouwen en jongeren vaak in de minderheid zijn. Ik hoop dat dat nu eens anders is. Om mee te kunnen doen, hoeft u nog niet zeker te weten dat u ook echt de raad in wilt en u hoeft (nog) niet lid te zijn van een politieke partij. Doe gewoon mee zou ik zeggen. Wel graag even aanmelden bij de raadsgriffier via e-mail: mveeger@lisse.nl.

Het mag duidelijk zijn, ik roep u op om uw stem te laten horen. Kom stemmen en overweeg de lokale politiek. Zo kunt u het verschil maken.  

Lies Spruit, burgemeester

lspruit@lisse.nl

Ga naar het begin