Ik ga voor een ‘wandelende’ start!

Als je aan een nieuwe baan begint, is alles in het begin even wennen. Als je op kantoor werkt, wil je weten waar de koffieautomaat en de printer staan. Maar ook, hoe verlopen de vergaderingen en wat zijn de ongeschreven regels? En zeker voor een wethouder: welke onderwerpen spelen er in de gemeente en welke besluiten zijn er in voorbereiding? In die fase zit ik nu. Graag stel ik mij aan u voor: ik ben Jeffrey van Haaster en sinds drie weken wethouder in Lisse. Bij mijn baan hoort ook het schrijven van deze column, dus ik zie mijn kans schoon om u via deze weg alvast kennis met mij te laten maken.
 

Brede portefeuille

Ik ben de opvolger van Jeanet van der Laan, die gekozen en beëdigd is in de Tweede Kamer. Ik ga mij met dezelfde gevarieerde portefeuille bezighouden: van ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid via jeugd en onderwijs tot sport en cultuur. Deze onderwerpen sluiten goed aan op mijn brede interesse. Ook mijn eerdere ervaring als raadslid in Leiden komt in deze nieuwe functie goed van pas. Ik wil het komende jaar graag voortborduren op de resultaten die al geboekt zijn en ik wil zelf ook een aantal nieuwe mijlpalen bereiken. Bijvoorbeeld dat Lisse een stukje duurzamer wordt en dat er meer huizen worden gebouwd.
 

Positieve indruk

Mijn ‘wittebroodsweken’ als wethouder heb ik voornamelijk besteed aan inlezen en inwerken op de verschillende onderwerpen. Door corona moest dat voor een groot deel digitaal en vanuit huis. Mijn eerste indruk van de gemeente Lisse is dat er een heleboel zaken prima geregeld zijn. Ook viel mij op dat Lisse de blik op de toekomst richt en over de eigen grenzen heen kijkt: de samenwerking met de andere gemeenten in de Duin- en Bollenstreek is daar een goed voorbeeld van.
 

Leren kennen

De komende weken wil ik ook benutten om de inwoners, verenigingen en maatschappelijke organisaties in Lisse te leren kennen. Een wethouder behoort zich immers niet op te sluiten in het gemeentehuis, maar zich juist te verbinden met de lokale samenleving. Helaas maakt corona dat niet gemakkelijk en moeten veel ontmoetingen noodgedwongen via het bekende kleine beeldscherm plaatsvinden.
 

Gezond ontmoeten

Het is gelukkig wel toegestaan om met z’n tweeën een wandeling in de buitenlucht te maken. Ik ben daarom van plan om veel te wandelen en op deze manier persoonlijk kennis te maken met Lissers en de organisaties in Lisse. En daarbij is wandelen natuurlijk ook heel gezond, zeker in deze coronatijd waarin we veel (thuis)zitten. Vindt u het leuk om mij beter te leren kennen en wilt u iets met mij delen over een onderwerp in mijn portefeuille? Stuur dan een mail naar wandelen@lisse.nl. Dan ga ik mijn best doen om binnenkort een wandeling in te plannen. Ik verheug me erop!

Jeffrey van Haaster, wethouder

j.vanhaaster@lisse.nl

Ga naar het begin