Ga naar de inhoud

Beleidsregels voor de berekening van de bouwkosten ten behoeve van de heffing van leges Lisse 2020

Publicatiedatum:
donderdag 23 januari 2020
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
Beleidsregels



Beleidsregels voor de berekening van de bouwkosten ten behoeve van de heffing van leges Lisse 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Lisse;

 

gelet op het bepaalde in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en de Verordening op de heffing en invordering van leges;

Besluit:

 

vast te stellen de volgende:

 

BELEIDSREGELS VOOR DE BEREKENING VAN DE BOUWKOSTEN TEN BEHOEVE VAN DE HEFFING VAN LEGES LISSE 2020

 

Algemeen

De Verordening op de heffing en de invordering van leges (hierna: de verordening) wordt vastgesteld door de gemeenteraad.

 

De leges als bedoeld in titel 2, hoofdstuk 2 en hoofdstuk 3, onderdelen 2.3.1 en 2.3.3. van de tarieventabel behorend bij de verordening, worden berekend op basis van de bouwkosten. In titel 2, hoofdstuk 1, onderdeel 2.1.1.2 is het begrip ‘bouwkosten’ gedefinieerd. In deze nadere regels is vastgesteld op welke wijze de bouwkosten worden berekend.

Artikel 1 berekening bouwkosten

  • 1.

    Op grond van het bepaalde in onderdeel 2.1.1, subonderdeel 2.1.1.2 van de tarieventabel behorend bij de verordening, wordt in het kader van de heffing van leges onder bouwkosten verstaan:

    de aannemingssom, bedoeld in paragraaf 1, eerste lid, van de Uniforme administratieve voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012 (UAV 2012; Stcrt. 2012, 1567), voor het uit te voeren werk, of voor zover deze ontbreekt een raming van de kosten die voortvloeien uit de aangegane verplichtingen voor de fysieke realisatie (het bouwen) van de bouwwerken, de omzetbelasting daarin niet begrepen, en indien het bouwen geheel of gedeeltelijk door zelfwerkzaamheid geschiedt de prijs die aan een derde in het economisch verkeer zou moeten worden betaald voor het tot stand brengen van het bouwwerk waarop de aanvraag betrekking heeft, de omzetbelasting daarin niet begrepen.

  • 2.

    Een in het kader van de bouwaanvraag opgegeven aannemingssom, of bij het ontbreken daarvan de opgegeven kostenraming, wordt getoetst aan de meest recente uitgave van “Bouwkostenkompas Woning- en Utiliteitsbouw”. Indien uit de toetsing blijkt dat de opgegeven aannemingssom of kostenraming niet kan dienen ter bepaling van de bouwkosten, wordt uitgegaan van een raming van de bouwkosten conform het bepaalde in het derde lid.

  • 3.

    Indien blijkt dat een opgegeven aannemingssom of raming van de bouwkosten niet kan dienen ter bepaling van de bouwkosten, worden de bouwkosten als volgt bepaald. Uitgegaan wordt van de bouwkosten, exclusief omzetbelasting, bedoeld in het normblad NEN 2699, uitgave 2017, of zoals dit normblad laatstelijk is vervangen of gewijzigd en de bijkomende ‘kosten bouw’ die betrekking hebben op voorbereiding en begeleiding als bedoeld in hoofdstuk 3 “Termen en definities” onderdeel 3.9 van dit normblad en de kosten zoals die blijken uit de meest recente uitgave van “Bouwkostenkompas Woning- en Utiliteitsbouw”.

Artikel 2 Intrekking

Het besluit van 7 maart 2017 tot vaststelling van de ‘Uitvoeringsregels berekening bouwkosten voor de legesheffing Lisse”, laatstelijk gewijzigd bij besluit van 20 november 2018, wordt ingetrokken met ingang van de datum van inwerkingtreding van dit besluit.

Artikel 3 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dag van bekendmaking.

Artikel 4 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: ‘Beleidsregels berekening bouwkosten voor de legesheffing Lisse 2020’.

 

Lisse, 7 januari 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Lisse,

de secretaris,

B. Marinussen

de burgemeester,

mevrouw A.W.M. Spruit

Ga naar het begin